Top

Tasarımın genç dahileri kıyasıya yarıştı

Temmuz 21, 2008 yazan DİVA 

Her yıl düzenlediği “Genç Moda Tasarımcıları” yarışması ile sektöre genç yetenekler kazandıran İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliği (İTKİB), 17. kez düzenlediği “İsyan” temalı yarışma ile heyecan fırtınası estirdi. 9 finalistin yeteneklerini sergilediği ve Four Seasons Otel Ortaköy’de ödül töreni yapılan yarışmada, ‘Pasif Direniş’ temasıyla Gökay Yalın birinci, ‘Aurora’ temasıyla Ongun Ülker ikinci, ‘Antagonist’ temasıyla Pınar Yeşilçınar üçüncü oldu.

Gecede söz alan İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, bu yarışma ile sektörün yeni dehalar kazandığını ve dünya moda liginde Türkiye’nin çıtasının genç tasarımcılarla yükseleceğini söyledi. Yarışmanın hazırlık dönemi, yarışmanın temasını belirleyen Hakan Yıldırım’ın atölyesinde gerçekleştirilirken, koreografisini Uğurkan Erez’in yaptığı ve ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defile, büyük beğeni topladı.

Işıl Sarraf, Tuba Peksayar tarafından organize edilen gecede “Main Project”in canlı performansı alkış toplarken, yarışmanın birincisine ödülünü, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen verdi.

Yorumlar

Bu konu hakkında birşeyler yazmak istiyorsanız...

Yorum yazmak için giriş yapmalısınız.

Bottom